Вече може да си свалите безплатно книгата „100 Маркетинг приказки”

Днес е 20 юли! Това е дългоочакваната датата, от която както обявихме преди това ще може да си изтеглите свободното книгата „100 Маркетинг приказки”.

Тази книга е резултат от общите усилия на 5-ма блогъри. Това са Поли Козарова, Тишо Димитров, Тишо Петров, Митко Николов и аз – Стефан Русев. Опитахме се да създадеме нещо различно и ново, което го няма в България. Искаме да представим нашите маркетинг идеи и знания под формата на кратки притчи – приказки, които да ви дадат знание как да правите маркетинг у нас.

Специалистите по маркетинг разполагаме с все по-малко време за да привлечем вниманието на потенциалните си клиенти. Освен това броя на конкуренцията расте постоянно. Това изисква да можем максимално бързо и кратко да кажем най-важното, което имаме да казваме. Никой няма да ни чака да се мотаме и да се правим на велики професори. Не и днес, не и в това забързано време с дяволски много конкуренти за всичко. Затова решихме да използваме формата на кратки приказки да ви разкажем интересни истории за маркетинга. Не искаме да ви губим времето, да ви поучаваме и да ви говорим празни глупости и теории. Книгата маркетинг приказки представлява 100 вдъхновяващи идеи как да правим маркетинг в България, които са резултат от нашия опит.

Основната стойност на книгата е в искреноста и откритоста на споделеното от нас. Не искаме да сме учебник с дебели корици, който има за цел да докаже колко умни са авторите и никой не го разбира. Искаме да сме кратко помагало, което да вдъхнови българските управители да използват все повече маркетинг, да споделим с колегите си интересни идеи как да правим маркетинг в България и да подадем една широко отворена ръка на младите си колеги (и студенти), които сега поемат по своя път. Маркетингът не се прави когато имаме пари за харчене и перчене, маркетинг се прави за да спечелим повече клиенти и да имаме повече приходи от продажби. Разберете го!

Проведохме кратка, около 20 дена кампания за подгряване на интереса към книгата. Благодарим на всички приятели блогъри, а и не само блогъри, които ни помогнаха и ни предоставиха трибуна да популяризираме своята книга. Няма да ги изброявам за да не пропусна някой. Благодаря на всеки, който ни подкрепи в тази кампания за подгряване на „гумите”. Благодаря на всичките над 220 приятели, които се присъединиха към групата ни Маркетинг приказки във FB. Вие ще сте първите, които ще получите линк за сваляне на книгата. Искам да ви помоля да продължите да следите групата за да знаете какво се случва с книгата, с нас и какви са ни бъдещите творческите планове :). А в замяна ще очакваме вашите отзиви, мнения, препоръки, критики, обиди, псувни и всякакви други реакции, които е предизвикала книгата. Споделяйте ги в групата или в блоговете ни, където ви е по-удобно.

Ето и сайта от който може да си свалите безплатно книгата „100 Маркетинг приказки”- marketingprikazki.bg. Натиснете бутона – Искам книгата. Свалянето е безплатно. Имаме сектор с отзиви за книгата. В него може да прочетете мненията на първите колеги, които помолихме за мнение за Маркетинг приказките. Благодарим им много за отделеното време и усилие да ни дадът своя отзив. Ценим високо вашето професионално мнение.

Имаме и грешки, естествено, които обаче не се опитваме да прикрием. Вие сигурно ще откриети и други, които ние не сме открили. От грешките се учим как следващия път да станем по-добри. Определено сега, когато книгата е готова осъзнавам някои наши пропуски, които е трябвало да видим и премахнем. Но за съжаление сме ги допуснали. Надявам се да ни ги простите.

Това е. Каквото можахем направихме. Сега е ваш ред. Свалете си книгата. Надявам се Маркетинг приказките да са ви добра компания през отпускарския месец – август. Надявам се да се заредите с нови идеи, нови знания и ново маркетинг вдъхновение. Ще очакваме, дори ви молим горещо да споделите с нас всичките си впечатления и добри и лоши, похвали и критики. Не бързайте, моля, първо прочетете книгата.

Чувствайте се свободни да разпространяване книгата свободно, да я препоръчвате и изпращате на приятели, познати и колеги. Даже ще сме ви благодарни ако го направите.

Цъкайте с мишките върху бутона – Искам книгата, сваляйте и четете. За мен беше удовоствие да работя по този проект и да споделя с ВАС моето маркетинг вдъхновение.

Поли, Тишо, Тишо, Митак, за мен беше чест да вампирясвам 😉 до ранни зори и да работя с вас по създаването на книгата 100 Маркетинг приказки. Благодаря ви, че реализирахме заедно този страхотен проект.

Advertisements

6 thoughts on “Вече може да си свалите безплатно книгата „100 Маркетинг приказки”

  1. Благодаря сърдечно за книгата.Изчетох много материал в тази сфера,както и за PR-а.Тъй като работя сама ,отделям доста време,за да се самообразовам,доколкото мога.Но пък след това така се гордея с всичко създадено от мен.Благодаря още веднъж.

  2. До средата на книгата съм и не мога да спра да я чета! Нещата, които казва Поли Козарова трябва да се прочетат задължително от всеки управител и собственик на фирма в България, особено от тези, които си мислят, че знаят всичко. Стила на писане на Стефан Русев е уникален, завладяващ е определено! Че кой не се интересува от Психологията на пазаруването и рекламата?! Хареса ми това, че има примери (иначе щеше да ми е малко трудно да разбера какво представлява ambush marketing-а само от книгата). Продължавам да чета и мисля, че след време отново трябва да издадете подобна книга, нещата се променят страшно бързо в момента и маркетинга се развива също толкова бързо и става по-иновативен и изобретателен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s