Обичате ли приказки? А какво ще кажете за маркетинг приказки?

Заедно с приятели и колеги – Поли Козарова, Тихомир Петров, Тихомир Димитров и Димитър Николов решихме да подготвим една книга за маркетинг със заглавие: „100 Маркетинг Приказки“.

В България има много книги на чужди автори, специалисти по маркетинг, но на български – почти няма. Има много добри родни примери на книги за интернет маркетинг, за ПР, за социалните мрежи, но основно посветени на маркетинга мисля, че са много малко.

Идеята ни е да се обединим и направим книга от разкази за маркетинг, която ние разказваме. Решихме, че ще се получи свежа, интересна и лесна за възприемане книга. Хората, които биха я прочели ще научат полезни идеи за маркетинга и ще се вдъхновят. Искахме да избягаме от тона на съществуващите книги, да поучаваме от позицията на много знаещи, бляскаво успели, негрешящи и даващи решения за изкачване на ВЪРХА В МАРКЕТНИГА, защото не сме такива. А просто да споделяме мисли, идеи и разсъждения, които са реални и свързани изцяло с БГ действителноста.

Вярваме, различното при нас, е че са готини и автентични идеи, които могат да вдъхновят, как да използваме маркетинга и да покажат смисла от него. Книгите за маркетинг са дебели с труден за разбиране и много термини език за да се покажат колко много знае автора и колко неразбираем за обикновенните хора е той (маркетинга). А ние искаме да го покажем от разбираемата, хубавата, интересна, забавна и вдъхновяваща страна страна, без префърцунени глупости, без отекчителни теории, а реално какво е маркетинг, как и защо да го използваме.

Опитваме се да отговорим на въпроса: „Какво може да направи един маркетолог в България?“. Ако и ви сте си задавали този въпрос, без значение дали сте току що завършил студент, колега с опит, управител на бизнес, предприемач или търсите начини как да популяризирате своите бизнес идеи, мисля, че няма да си изгубите времето ако прочетете нашата книга. Вярвам и съм убеден, че всеки, който отдели време да „чуе“ маркетинг приказките ще открие поне 5 идеи как да прави маркетинг в България.

Идеята ни е книгата да се сваля безплатно от специално направен сайт. Книгата и сайта като текст и дизайн са готови и скоро ще обявим деня, когато ще стане достъпно свалянето. Ще бъде през месец юли, но ни позволете да запазим в тайна точната дата, защото ние маркетолозите обичаме тайните. А и така ще е по-интересно и за вас. Следете страницата ни във facebook.com, която се казва: Маркетинг приказки. Там ще публикуваме интересни неща за книгата като интервюта с нас, отзиви, част от темите и други любопитни късчета от нашите идеи, които ще намерите в книгата. Скоро ще имаме профили и в останалите социални мрежи и ще може и там да ни откриете. Всички, които ни последват в социалните мрежи първи ще научат датата на пускането на книгата.

Няма да има скрити уловки за регистрации с мейли, за да получите 10 странички повърхностно текстче: Как бла-бла-бла, 10 най-бла-бла и т.н. Книгата е около 300 стр. и отношението ни към нея и хората, които ще я прочетат е сериозно.

Това е за сега. Подгряваме гумите и скоро потегляме ;). Следете ни…

Advertisements

2 thoughts on “Обичате ли приказки? А какво ще кажете за маркетинг приказки?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s