Как да станем нинджи презентатори?

За да си добър презентатор не е достатъчно да си добър специалист в своята област.

Мисля, че вече можем да кажем, че бизнеса в България има изградена култура да посещава семинари, конференции и други спеицализирани събития. Поне за дълновидните фирми е нещо нормално да присъстват на подобни събития и да се учат от водещи специалсти в тяхната област. Не е тайна, че богатия опит и знания не са достатъчни за да сме добри презентатори. Все повече хора (не само специалисти по маркетинг) осъзнават колко е важно за техния бизнес да умеят да презентират своите идеи.

Изкуството на презентацията като всяко друго нещо си има своите тънкости. Често за някои хора казват, че са родени с дар слово и да говорят пред публика. Тези хора ги наричат лидери и те лесно изграждат свои племена и ги повеждат след себе си и ги вдъхновяват за своите каузи. Въпреки това, аз вярвам, че всяко нещо се учи и с труд и желание можем да станем много добри във всяка област.

Ако не сте разбрали в София ще се проведе един много интересен и полезен семинар. Събитието се казва Ninja Presenter или изкуството на презентацията.

Лектори са Стив Кайл. Той нашумя с презентацията си в TED за за забавлението, играта, щастието, работата, успеха и маркетинга.

Николай Михайлов – аниматор, преподавател и главен редактор на CGArt.bg.

Петър Шарков – съосновател на компанията MindMapping, целта на която, е да подобрява начина, по който хората мислят.

Любомир Стоянов – собственик на Slides.bg – платформа за съхранение и споделяне на презентации.

Ако ви се е налагало да говорите пред публика или ако усеха на вашите идеи е зависел от това да ги представите вдъхновяващо за привлечете инвеститор или съмишленици със сигурност сте осъзнали колко важни са презентаторските умения за вашия успех.

Ninja Presenter е подходящо събитие да научим как да станем нинжи в презентирането.

Advertisements

3 thoughts on “Как да станем нинджи презентатори?

 1. Днес, разбрах, че събитието се отлага за есента. Все още няма конкретна дата, но до седмица ще има по-голяма яснота. Това, което разбрах е че се обмисля да е средата или края на септември. До тогава нинджи :).

  1. Благодаря за позитивния пост. Основната причина да отложим семинара е, че искаме да работим с посетителите след него, а това ще стане много трудно когато повечето хора мислят основно за почивката си.

   1. Привет Николай,

    Благодаря, че се включи.
    Семинарът, който сте замислили е много интересен и вярвам, че е ще е полезен. Също доста различно е, че предвиждате практически работилници. Мисля, че идеята ви е много добра.

    Пожелвам ви успех.
    Ще се видим септември.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s