Отиде си кризата или още не е?

Последните месеци по националните медии поспря говоренето за кризата. Това означава ли, че вече излязохме от нея?

Не знам какво мислите по въпроса, но ще ми е интересно ако споделите вашето мнение. Напоследък според моите наблюдения доста фирми имат затруднения. Не знам дали това е в резултат на летните отпуски или просто кризата ни стяга отново.

Какви са вашите наблюдения за летните месеци усещате, ли че кризата се завръща?

Или казано по друг начин, имате ли трудности при търсенето и намирането на клиенти?

Advertisements

8 thoughts on “Отиде си кризата или още не е?

 1. При стоките, които предлагам има сезонност и този спад на продажбите през юли месец го има всяка година. Не мога да дам сериозна индикация нито за отминаване на кризата, нито за задълбочаването, но бих посъветвала специалистите преди да изпадат в паника да прегледат продажбите през месец юли поне 2 – 3 години назад за да са спокойни, че спада се дължи на отпуските например…

 2. Кризата се опитва да си отива… Или може би бизнесът свикна с нея. Първият ефект беше, че се приземи откъм разходи и сви всичко, каквото можете да свива… За съжаление, в това число и хора, при това доста ценни. Вторият, и по-сериозен ефект според мен беше, че много псевдо-играчи, случайно попаднали обирачи на бизнес пяна и старомодни динозаври май изчезват бавно и полека… И остават фирми енергични, свежи, с идеи и разбиране за това какво им трябва на клиентите.

  1. „И остават фирми енергични, свежи, с идеи и разбиране за това какво им трябва на клиентите.“ – това трябва да ни мотивира да не спираме да се борим..

 3. Разбира се! Едва сега на нашия пазар става интересно, включително и за маркетинг! Защото клиентите са по-взискателни, а фирмите, които остават – по-качествени.

 4. Моят случай може да ти е интересен. Преди четири месеца се преместих във Варна, в търсене на нови възможности, но забравих, че съм в пределите на България! След като 25 дни ми бяха необходими, за да започна работа, 80 дни по-късно шефа ми, който уж развиваше фирмата (внос на масова бижутерия от Китай) освободи трима работници, един от които бях аз. Сега две седмици активно си търся работа, но се оказва, че положението никак не е розово и малкото обяви за работа са или много претенциозни или с мизерно заплащане!

  Като цяло икономиката още е в колапс и то осезаем за обикновенния човек. Влез в един голям магазин и следи какво пазаруват хората – това е най-големия показател за кризата, която е тук и едва ли ще си отиде скоро.

  Преди дни попаднах на блога ти и определено е интересен, вече имаш +1 RSS читател. 🙂

 5. Привет Доди,

  Добре дошъл в блога и благодаря за коментара.

  Последните новни наистина потвърждават, че не си е отишла, а дори задълбочава се. Намаления кредитен рейтинг на САЩ, размириците в Англия, продължаващите нерешени проблеми в Гърция, Испания, Ирландия наиситна говорят, че трудните моменти предстоят.

  Примера с магазина е доста показателен.

  Въпреки всички трудности трябва да се борим и да се развиваме – само така може да оцелеем.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s