Какво е състоянието на маркетинг бранша в България?

Неоспорим факт, е че през последните години интереса и вниманието към маркетинга постоянно расте. Аз като специалист по маркетинг се радвам, че все повече фирми осъзнават, че той е необходим и че си струва да се инвестира в него. Дори мисля, че кризата се отрази и положително на нашия бранш, защото много хора и фирми разбраха, че нещата се промениха необратимо и започнаха да търсят изход от кризата. А изхода е един: маркетинг, маркетинг и пак маркетинг, и най-вече ефективен марекетинг.

От доста време си мисля за едно проучване за това какво е състоянието на маркетинг бранша в България. Какви хора работят, какво е тяхното образование, възраст, в какви фирми работят, какво разбират под маркетинг, как практикуват маркетинг, какъв е техния опит, каква е тяхната заплата, как ще се развие маркетнга в бъдеще и още много други въпроси. Смятам, че ще е полезно да се събере подобна информация за да видим как „изглежда“ българския маркетинг специалист.

Искам да поясня, че това проучване не е поръчано от някоя агенция и идята не е комерсиална и аз няма да спечеля нищо. Проучването е без лични данни за по-голямо спокойствие. Надявам се повече колеги да се включат за да се съберат повече мнения и да изградим „профила“ на българския специалист по маркетнг. В началото на месец май ще публикувам в отделен пост резултатите и всеки ще може да ги види и използва според желанията си.

Ето линк към проучването.

Ако има колеги блогъри, които решат да споделят инфото за това проучване в своите блогове са напълно свободни да го направят. Лично на мен ми е много интересно и любопитно какви ще са резултатите и как изглежда БГ маркетьора.

Включете се колеги.

Advertisements

4 thoughts on “Какво е състоянието на маркетинг бранша в България?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s