Брутно Национално Щастие

Благодарение на Майк Рам изгледах това видео. То е за простата истина за лидерството в ХХІ век.

Всички знаем какво е Брутен Вътрешен Продукт и, че с него се измерва силата на икономиката на една държава. Знаем и как се измерва той. А чували ли сте за Брутното Национално Щастие? Да, съществува такова поняние. А как да го измерваме? Дали насоката ни кое е важно да се измерва не е грешна? Дали ако създадем условия за щастие в организацията, в която работим или държавата, в която живеем няма да повишим благосъстоянието си?

Авторъна Чип Конли поставя въпроса как „Да измерим това, заради което животът си заслужава“.

Няма да ви отнемам повече времето просто изгледайте видеото и ако желаете кажете си мнението.

Advertisements

2 thoughts on “Брутно Национално Щастие

  1. Много зареждащо видео. Интересно ми е в какъв момент от живота си и какво може да накара човек да премине от Брутен вътрешен продукт към Брутно национално щастие?

  2. Има ги и двата примера, човек (автора), който е постигнал определен успех според стандартното разбиране за резултат в икономиката и човек (краля на Бутан), който въпреки, че е крал не живее според кралските разбирания на запада.

    Това мисля, че е доказателство, че етапа на осъзнаване зависи от това, което се случва в главите ни и разбирането ни за смислен живот. Определено обаче е необходимо натрупване на знания и опит за да стане промяната.

    Интересното е, че ако се следва идеята за Брутно национално щастие ще постигнем и благосъстоянието на Брутения вътрешен продукт. Само, че фокуса трябва да е да създадем условия за щастие. Мисля, че това е страхотно маркетинг вдъхновение как да вършим своята работа и как да се управлява един бизнес.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s