Първа среща на Клуб „Спри и помисли!“ във Варна

Днес искам да ви представя едно много интересно събитие, което предстои да се състои. На 26 март (петък) 2010 г в хотел „Импала“ от 18:00 до 21:00 часа ще се проведе първата среща на Клуб „Спри и помисли!“ във Варна. Между другото това е и първата среща на клуба извън София.

Eто малко повече инфо за клуба:

Клуб „Спри и помисли!” е място, където основното, което всеки инвестира, е време и интерес, а главното, което получава, е познанство с интересни хора, нови идеи и възможности. С две думи – активен networking. Хората са с най-разнообразни професии и интереси, но общото е това, че всички се интересуват как да станат по-добри като личности и професионалисти и как да си помогнем взаимно по пътя към успеха. Хората, събиращи се в Клуб “Спри и помисли!” са точно такива – пробудени, търсещи и мислещи. И както казва Майк: „Заедно представляваме невероятна сила. Заедно – мислейки и общувайки – можем да постигнем успех!“

В какво се изразява дейността на Клуба?

Формалната дейност на Клуба се изразява в организиране на редовни срещи, по време на които се изнасят кратки презентации, провеждат се дискусии и се обменят информация и идеи в неформална обстановка.

Онова, което е истинската полза от дейността на Клуб “Спри и помисли!”, е networking в най-подходящата за нашия бизнес среда, т. е. създаване и поддържане на мрежи от контакти с хора, които да си бъдат взаимно полезни в дейностите, с които се занимават.

Темите на срещите са свързани със създаването на нов бизнес, реализиране на нови идеи, начини за финансиране на дейността, нестандартни техники за маркетинг и реклама, използването на интернет и съвременните технологии като средство за популяризиране на дейността, лидерство и мениджмънт, мотивация на служителите, начини за ефективна организация на работата, намиране на нови канали за продажба и други.

На първата варненска среща Майк Рам (основателя на Клуба) ще изнесе следните презентации:

„Що е проект и защо трябва да ни пука?” – това е презентация, в която Майк споделя основните идеи зад проектната работа и грешките, които най-често правим, когато попаднем в ситуация, която само изглежда като проект, а не е.

„Какво да правим с книгите, които ни затрупват?” – Един опит за брейнсторминг по темата, за да открием по-ефективни начини да оползотворяваме книгите, които ценим, но ни е все по-трудно да съхраняваме.

Клубът си има сайт, на който може да научите още неща за него, да видите, кои хора са участвали на предишни срещи, какви презентации са изнесли и дори да видите записани видеота на самите презентации. Клуб „Спри и помисли!“ може да го откриете и в facebook. Там може да видите хората, които са потвърдили участие и вие също да се запишите. Това, което е важно да знаете, че всички са добре дошли и присъствието е БЕЗПЛАТНО.

Искам да ви представя и Майк Рам, човека който стои зад идеята на Клуб „Спри и помисли!“. Ето какво казва за себе си: „Човек, който се опитва да промени света или да промени себе си, така че да живее в мир с него.“ Той е много активен човек и блогър. Освен това той води и курсове по управление на проекти и корпоративен мениджмънт, дава консултации по кариерно развитие, разработва различни уеб-проекти и пише книги. Води и много вдъхновяващ и позитивен блог: Тhe Man On The Silver Mountain. На кратко казано интересен човек, който привлича около себе си още интересни хора :).

На 06.09.2009 Майк беше във Варна и организира среща, на която разказа за първите стъпки на Клуб “Спри и помисли!” в София, за трудностите, с които са се сблъскали и за въпросите, които още не са решили докрай, и с огромно желание представи идеята за създаването на такъв клуб и във Варна. На срещата присъствахме аз, Ивелина Атанасова, Атанас Янев и Маргарит Мисирджиев. И четиримата много харесахме идеята и дори след това си направихме сами среща и си говорихме за възможността да има Клуб „Спри и помисли!“ във Варна. Ето, че това вече се случва.

Ако се интересувате от срещата може да се свържете с Майк Рам от сайта на Клуб „Спри и помисли!“, също от facebook или от профила му в същата мрежа.

Аз планувам да присъствам и ще ми е приятно да се запозная с нови и интересни хора. По това, което съм съм разбрал лично от Майк и от презентациите в сайта със сигурност ще е освен много приятна, но и полезна среща. Двете презентации, които ще изнесе Майк лично за мен са много интересни. Всеки има свой проект, който иска да реализира и определено искам да чуя тези съвети. Аз обичам четенето на книги и с любопитство чаквам презентацията „Какво да правим с книгите, които ни затрупват?”.

Ще очаквам да се видим в петък и да пием по бира заедно :).

Advertisements

4 thoughts on “Първа среща на Клуб „Спри и помисли!“ във Варна

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s